XOJA AHROR VALIYNING TINCHLIK, OSOYISHTALIK VA HAMJIHATLIKKA DOIR G‘OYALARI – BARQAROR TARAQQIYOT OMILI SIFATIDA - Raxmatova, Xolidaxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada Xoja Ahror Valiyning ijtimoiy, axloqiy, falsafiy g‘oyalarining hozirgi davrda barqarorlikni ta’minlashdagi ahamiyatli jihatlari o‘rganilgan. Mutasavvifning tinchlik, osoyishtalik va hamjihatlikka doir g‘oyalarining mazmun mohiyati yoritilgan.