XOTIN-QIZLAR GENDER MA’RIFATINING IJTIMOIY BARQARORLIKKA TA’SIRI - Azimov, Ashirali (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Muayyan davrdagi taraqqiyot bosqichi faqat shu bosqich uchungina xos bo‘lgan talablarni ilgari suradi. Ushbu talablar rivojlanishning muayyan darajasiga erishganlikni belgilab beruvchi mezon hamda ko‘rsatgich mohiyatiga ega bo‘ladi. Ayni paytda taraqqiyot talablari uning oldida turgan va ma’lum darajaga erishish uchun to‘siq bo‘layotgan muammolarni hal etishga qaratilgan bo‘ladi. Mazkur maqolada ayollar ma`rifatining ijtimoiy-siyosiy ahamiyati haqida fikr yuritiladi. Shu bilan birga, xotin- qizlarning ijtimoiy institut sifatida davlat va jamiyatdagi o‘rni, ma’naviy xavfsizligini ta’minlash jarayonidagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi.