QUMAN TOPISHMOQLARINING O‘ZBEK FOLKLORIDAGI PARALLEL SHAKLLARI - Kuliyeva, Dilshoda (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada o‘zbek topishmoqchiligi tarixi va uni o‘rgangan folklorshunoslar ishlari haqida ma’lumot berilgan. Shuningdek, qadimiy “Kodeks Kumanikus” qo‘lyozmasida mavjud jumboqlardan o‘zbek folklorida uchraydigan parallel shakllari muhokamaga tortilgan.