НАЗАР ЭШОНҚУЛ НАСРИДА ШАРПА АРХЕТИПИНИНГ ТАЛҚИНИ - Раҳматуллаев, Нодир (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада архетип-илкобраз-шахснинг иккинчи томони бўлган Шарпа(соя) образининг келиб чиқиши, миф ва фольклордаги тадрижий тараққиёти, жаҳон адабиётидаги талқинлари ўрганилди. Илк бор ёзувчи Назар Эшонқулнинг “Шарпа” ҳикояси мисолида Шарпа архетипик образининг мифопоэтик таҳлили амалга оширилди.