МУСТАҚИЛЛИККА ЭРИШИШ АРАФАСИДА ЎЗБЕКИСТОНДА ЧОРВАЧИЛИКНИНГ УМУМИЙ ҲОЛАТИ ВА МАВЖУД МУАММОЛАРИ - Ахмедов, Шахзод (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу илмий мақолада мустақилликка эришиш арафасида Ўзбекистонда чорвачиликдаги умумий ҳолат, бош кўрсаткичлари ва мавжуд муаммоларни очиб берилган. Шунингдек, Ўзбекистон ССР ва собиқ совет иттифоқи таркибидаги бошқа давлатларда чорва бош сони ва чорвачилик махсулотлари ишлаб чиқариш кўрсаткичлари, аҳолисига нисбатан чорвачилик маҳсулотлари (гўшт, сут ва тухум) истеъмол даражаси таҳлил қилинган.