МЕҲНАТ МИГРAЦИЯСИНИ ЎРГАНИШДА ИЛМИЙ-НАЗАРИЙ ЁНДАШУВЛАР - Абдухамидов, Исломбек (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мазкур мақолада миграция жараёнлари, хусусан, ташқи меҳнат миграциясининг келиб чиқиш сабабларини акс эттирувчи илмий-назарий ёндашувлар ўрганилган. Меҳнат миграцияси иқтисодий тушунча бўлишига қарамай, уни келтириб чиқарувчи омиллар бошқа соҳа вакилларининг илмий ёндашувлари асосида ҳам таҳлил қилиб ўтилган. Зеро, меҳнат миграцияси аксарият ҳолатларда ижтимоий-иқтисодий жараёнларнинг маҳсули ҳисобланади. Шунингдек, мақолада меҳнат миграцияси муаммоларини бартараф этишга доир таклиф ва тавсиялар илгари сурилган.