XORIJIY INVESTITSIYALARNI JALB QILISH BO‘YICHA AMALGA OSHIRILGAN ISHLAR VA ERISHILGAN KO‘RSATKICHLAR (JIZZAX VILOYATI MISOLIDA) - Boltayeva, Moxichehra (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
To'g'ridan-to'g'ri xorijiy investitsiyalar rivojlangan va rivojlanayotgan mamlakatlar uchun iqtisodiy rivojlanishning muhim tarkibiy qismiga aylanib bormoqda. Ushbu maqolada so‘nggi yillarda O‘zbekistonda xorijiy investitsiyalarni jalb qilish bo‘yicha amalga oshirilgan ishlar, o‘zgarishlar va yaratilgan imkoniyatlar hamda ularning natijasida Jizzax viloyatida erishilgan ko‘rsatkichlar yoritib berilgan.