ТУРКИСТОНДА ИСТИҚЛОЛ УЧУН КУРАШНИНГ РИВОЖЛАНИБ БОРИШИ ВА УНИНГ МАТБУОТДА ЁРИТИЛИШИ (1920-1924) - Ҳамаев, Нодирбек (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада Туркистонда совет ҳокимиятига қарши кўтарилган истиқлолчилик ҳаракатининг ривожланиб бориши ва унинг матбуоти саҳифаларида ёритилиши кўриб чиқилади. Мазкур ҳаракатнинг асосий ривожланиш босқичлари даврий матбуот материалларига асосан ажратилиб, ҳар бир босқичнинг ўзига хос жиҳатлари таҳлил этилади.