ЎЗБЕК-ҚОЗОҚ ЭТНОМАДАНИЙ АЛОҚАЛАРИНИНИНГ ОИЛАВИЙ УРФ-ОДАТ ВА МАРОСИМЛАРДА НАМОЁН БЎЛИШИ (XX АСР ТОШКЕНТ ВОҲАСИ МИСОЛИДА) - Артикбаев, Ойбек (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу мақолада ХХ асрда Тошкент воҳасидаги ўзбек-қозоқ этномаданий алоқаларининг оилада фарзанд туғилши ва у билан боғлиқ урф-одат ва маросимлар, никоҳ тўйи маросимлари, инсонни сўнгги йўлга кузатиш ёки дафн этиш билан боғлиқ урф-одат ва маросимларда намоён бўлиши, шунингдек, уларнинг этник, иноэтник ва умумминтақавий ҳусусиятлари ёритиб берилган.