AKSIYALARNI BIRLAMCHI OMMAVIY JOYLASHTIRISH (IPO) AMALIYOTI ORQALI MOLIYAVIY RESURSLARNI SHAKLLANTIRISHNING XORIJ TAJRIBASI - Umarova, Aziza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqolada aksiyalarni birlamchi ommaviy joylashtirish amaliyoti orqali moliyaviy resurslarni shakllantirishning xorij tajribasini tadqiq qilishda sohaga tegishli tadqiqotlar o‘rganilgan. Aksiyalarni birlamchi ommaviy joylashtirish amaliyoti bo‘yicha AQSh fond bozorida amalga oshirilgan operatsiyalar tahlil qilingan hamda kompaniya uchun IPO amaliyotining SWOT tahlili amalga oshirilgan. Tahlil asosida tegishli xulosalar shakllantirilgan.