ЖАДИДЧИЛИК ҚАРАШЛАРИ НЕГИЗИДА ИЛМИЙ-АМАЛИЙ ЙЎНАЛИШЛАРНИНГ ВУЖУДГА КЕЛИШИ ВА ЖАМИЯТДА РИВОЖЛАНИШИ - Патиев, Холдор (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу мақолада Жадидчилик қарашлари негизида шаклланган илмий-амалий йўналишларнинг шаклланиши ва уларнинг жамият ҳаётини яхшилашга қаратилган фаолияти таҳлил этилади. Жадидчиларнинг илм-фан ва адабиёт, театр ва санъат соҳаларида илмий-амалий йўналишларни шаклланиш ҳаракатлари ёритиб берилади.