IJTIMOIY DAVLATDA IJTIMOIY ADOLATNI TA’MINLASH VА IJTIMOIY INSTITUTLARNING MAQSADI - Teshaboev, Muhiddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada Butun jamiyat farovonligini oshirish muhim bo‘lib, Ijtimoiy davlat davlatchilik taraqqiyotining yangi bosqichi va rivojlanish jarayonida iqtisodiyotning ijtimoiy instituti o‘z shaklini o‘zgartiradi va endogen yoki ekzogen institutlar guruhiga kirishi maqsadi yoritib berilgan.