MADANIY ANTROPOLOGIYA FANINING PREDMETI VA IJTIMOIY-GUMANITAR FANLAR TIZIMIDAGI O‘RNI - Karimov, Rahmat; Bekbaev, Rauf (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqolada mualliflar madaniy antropologiyaning predmeti va uning ijtimoiy-gumanitar fanlar tizimidagi o‘rnini tahlil qilgan. Madaniy antropologiya fan sifatida yaqinda shakllangan va uning asosini 18-19 asrlarda vujudga kelgan yaxlit antropologiya tashkil etadi. Mustaqil soha sifatida ajralib, madaniy antropologiya madaniyat fenomenini unga o‘ziga xos, murakkab ta'rifni berib tadqiq etadi. Ushbu ta'rif bilan nafaqat boshqa ijtimoiy-gumanitar fanlar, balki turli antropologik tadqiqotlar yo‘nalishlaridan ajralib turadi.